Omdat het heden vaak een reflectie is van het verleden, verrijkte Annelien Van Wauwe de oorspronkelijke Franse muziek van Claude Debussy, Charles-Marie Widor en Gabriël Pierné met muziek van enkele hedendaagse Europese componisten uit Duitsland (Manfred Trojahn), Italië (Luciano Berio) en België (Jelle Tassyns). Hun werken en bewerkingen verwijzen één voor één naar een reeds bestaand werk uit de belle époque of zijn geïnspireerd op die stijlperiode. Alle composities op de belle-époque-cd ontstonden in de vier landen waar ze leefde en studeerde. Het vloeiende, natuurlijke, integere, intensieve en detailrijke spel dat ze in haar interpretaties tracht te brengen, kon enkel ontstaan dankzij deze rijke voedingsbodem.

De cd ‘belle époque’ is een contrastrijk souvenir geworden dat de facetten van haar verleden verbindt met de momentopname van enkele van de prachtigste werken ooit gecomponeerd voor klarinet en orkest.

De concertversie voor klarinet en piano die ze in Hamme zal brengen met Evgenia Rubinova ten voordele voor Kom Op Tegen Kanker en als eerbetoon aan haar vader Patrick Van Wauwe, is aangevuld met muziek van Ernest Chausson en Sergei Rachmaninov.
Na het concert kan er nog een glaasje bubbels gedronken worden waarvan de opbrengst integraal naar Kom op tegen Kanker gaan. 

Uitvoerder

Annelien Van Wauwe & Evgenia Rubinova

Waar

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Prijs

€20.00

€ 16 korting

Organisatie en contact

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Deel deze pagina