theater-hugaert-en-verbeke-lr.jpg

Niemand wil meer met Richard werken. Want Richard is de belichaming van de clichéacteur. Hij drinkt, speelt op café voor onbegrepen kunstenaar, is narcistisch, megalomaan en strontvervelend. Als bij de repetities van een nieuwe voorstelling de zoveelste actrice huilend wegloopt, blijft er maar één actrice over die de vrouwenrol zou kunnen spelen: Richards oude liefde Lies, met wie hij dit stuk al op het conservatorium speelde. Lies woont nu met een rijke gynaecoloog in Zuid Frankrijk en dat is niets méér dan ‘de Efteling voor volwassenen’ volgens Richard.

We volgen de repetities van Richard en Lies en zien hoe ze weer aan elkaar moeten wennen, herinneringen ophalen, rollen spelen en terugdenken over keuzes die hun levens bepaalden.

Een verhelderend toneelstuk over echt en onecht, op het toneel, in de kunst en in de liefde. Hoewel… verhelderend?

‘Doek’ won de AVRO Toneel Publieksprijs 2011 en toerde reeds meermaals met groot succes in Nederland en Duitsland. De Nederlandse pers schreef over DOEK!: ‘Wonder van eenvoud, timing en vakmanschap. Een ouderwetse komedie in de goede zin van het woord: het is een uitermate scherpe en geestige tekst, met soms briljante vondsten…topvoorstelling.’ – GPD

Katelijne Verbeke en Daan Hugaert (spel) - Tania Poppe (regie) - Maria Goos (tekst) - Sara De Graeve (foto)

 

 

 

Waar

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Prijs

€16.00

13 (-26/+65/abo/groep) – 8 (OK-pas) EUR

Reserveren

Deel deze pagina