to-walk-again.jpg

Pianorecital Dmytro Sukhovienko speelt Lizt, Debussy en Chopin

De avond begint met het verhaal  van David Boel uit Hamme die tijdens de storm, die raasde over het Pukkelpopfestival in augustus 2011, getroffen werd door een omvallende boom. De diagnose was ernstig :  een  breuk ter hoogte van de C4-wervel met verlamming van handen en benen tot gevolg. Na vele jaren kwam hij in contact met “To Walk Again”, een revalidatiecentrum opgericht door Marc Herremans, waar hij regelmatig kan oefenen en de ervaring meemaken stilaan terug gebruik te kunnen maken van zijn spieren en ledematen. Hij vertelt wat het voor hem betekent en wat de noden zijn van dit centrum om te kunnen blijven functioneren.

Dmytro Sukhovienko, geboren in Tcherkasy (Ukraine) in 1972, studeerde aan de “Kyiv Special Music School” en later aan het “Kyiv State Conservatory’ bij professor Vesvelod Vorobyov.

Hij verkreeg het Diploma voor de Beste Uitvoering tijdens de USSR Young Pianists Competition (1990), was semi-finalist op de International Clara Haskil Piano Competition (1993) en op de International Chopin Piano Competition in Gottingen en won daar eerste en tweede prijzen, ook in andere festivals behaalde hij eerste prijzen. Hij gaf concerten in Frankrijk, Duitsland, België, Zwitserland, USA, Oekraïne en Italië.

« LE FIGARO » schreef over hem “Un nom à retenir absolument » en « la révélation du festival de Biarritz, une surprise de taille ».  Hij deelde de affiche met Katia en Muriël Labeque en Rudy Lakalos.

Toegangsprijs : € 20

Kaarten te bekomen in CC Jan Tervaert tijdens de kantooruren

Waar

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Prijs

€20.00

Deel deze pagina