der_hauptmann_film_still_5.jpg

Der Hauptmann is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Duitse soldaat Willi Herold, die op 19-jarige leeftijd in de huid kroop van een oplichter en despoot na het vinden van het uniform van een hogere officier in april 1945.

Tijdens de laatste dagen van WO2 nemen anarchie en willekeurige moorden de overhand. Ternauwernood ontsnapt aan de patrouilles, vindt korporaal Willi Herold een achtergelaten uniform van een kapitein van de Duitse Luchtmacht. Vermomd als 'Hauptmann Herold' verzamelt hij soldaten om een denkbeeldige opdracht uit te voeren die hij persoonlijk van Hitler zelf zou gekregen hebben.

Robert Schwentke regisseerde eerder de thriller ‘Flight Plan’ met Jodie Foster. In 2009 maakte hij ‘The Time Traveler’s Wife’ en het jaar erna kende hij groot succes met ‘RED’ (genomineerd voor de Golden Globes en de Satellite Awards) met Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich en Helen Mirren. In 2013 vertrouwde hij Ryan Reynolds de hoofdrol toe in ‘R.I.P.D.’ met o.a. Jeff Bridges.

Duur 1u58

Waar

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Prijs

€6.00

Korting: € 5

Organisatie en contact

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Reserveren

Deel deze pagina