dethleff.jpg

Humor en ontroering gaan hand in hand in de nieuwe voorstelling van het Kempense duo De Mannschaft. Met hun warme verhalen boordevol humor laten theatermakers Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen ook jongeren niet onberoerd.
Dethleff is een jongen met de lelijkste naam ter wereld. Hij is genoemd naar de caravan waarin hij verwekt is. Zijn vader heeft al lang een ander gezin en zijn moeder verhuist elke twee jaar, omdat ze nergens kan aarden. Dethleff moet mee. Altijd. Maar Dethleff kan ook nergens aarden, ‘het is ne rare, ne stille, nen eenzaat’ zeggen de mensen.
Hij woont sinds kort in een appartement, op het 14de verdiep, in een buurt waar hij niemand kent. Hij is het verhuizen beu. Hij is het moeten spellen van zijn naam beu, het alleen zijn, het uitgelach, het platzetten van de banden van zijn fiets, het verstoppen van zijn boekentas ... Hij wil niet meer verder en neemt de trap naar het 15de, het dak. Op het moment dat hij een stap te ver wil zetten, wordt er aan zijn mouw getrokken door Kayleigh, de zotte doos van het 13de verdiep.

Na het succesvolle en aangrijpende ‘LIV’, een voorstelling over kanker, maakt De Mannschaft theater voor jongeren over het beladen thema zelfdoding. ‘DETHLEFF’ gaat over twee verdwaalde zielen die samen de weg zoeken, over zelfdoding, over eenzaamheid en aan de rand staan, maar vooral over het leven. Kei-hard over het leven. Over t-shirts van Kurt Cobain, over de valversnelling, over uzelf dood snoepen, over eindelijk kunnen ademen en over plezier maken tot je bijna sterft van het lachen.
2de en 3de graad SO

Wanneer

Waar

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Prijs

€7.00

Organisatie en contact

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Deel deze pagina