Ontwerp zonder titel (13)

Eenzaamheid doet letterlijk pijn. Het isolement maakt mensen zwaarmoedig en depressief. Eenzaamheid is een uitdaging die in een vergrijzende samenleving om maatregelen vraagt. Hannelore Stegen (Society and Ageing Research Lab (SARLab)) presenteert de resultaten uit het eenzaamheidsonderzoek bij ouderen. Uiteraard maken we tijd voor al je vragen.

Eenzaamheid komt niet alleen bij ouderen voor en ouderdom staat niet gelijk aan eenzaam zijn. Toch is het thema van eenzaamheid wel een uitdaging die in een vergrijzende samenleving om maatregelen vraagt. Hannelore Stegen (Society and Ageing Research Lab (SARLab)) presenteert resultaten uit het eenzaamheidsonderzoek bij ouderen.

Ze schetst tijdens deze lezing onder meer een beeld over de prevalentie van eenzaamheid. Daarnaast gaat ze dieper in op mogelijke methodes en het belang van afstemming op maat om eenzaamheid bij ouderen aan te pakken.

 

Wanneer

woensdag 11 oktober 2023 van 19:30 tot 22:00

Waar

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Prijs

€6.00

Kortingstarief €3

* Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds of OMNIO-statuut * Studenten (enkel geldig voor voltijdse studenten, ingeschreven voor een volledig leerplan) * Werkzoekenden Bezorg ons voor de start van de activiteit een bewijs van korting: het kleefbriefje van de mutualiteit, een kopie van je studentenkaart of een kopie van je stempelkaart.

Organisatie en contact

Avansa

Tickets

Deel deze pagina