erhan-demirci.jpg
Erhan Demirci stelt zich, als stand-up comedian, vaak de vraag wat hem nu Turk of Belg maakt.
Wat zijn de dingen die hij van zijn ouders heeft meegekregen en wat zijn de dingen die hij van zijn Belgische vrienden heeft overgenomen? Wat een makkelijke vraag lijkt, is niet altijd evident om te beantwoorden. Hij legde hiervoor dezelfde weg af als zijn familie, die 50 jaar geleden vanuit Turkije naar België kwam.
 
In deze voorstelling vertelt Erhan over het dorp waar zijn grootouders woonden en over de reis die hij maakte en waar hij prachtige verhalen aan overhield, soms grappig, soms emotioneel, soms nostalgisch, ... Met deze voorstelling wil hij het jonge publiek op een luchtige maar toch vooral realistische wijze laten kennismaken met de Turkse Vlaming anno 2017.
 
‘Mijn België tussen friet en kebab’ richt zich tot leerlingen van de 2de en 3de graad in het middelbaar onderwijs. Na de voorstelling is er een mogelijkheid om in dialoog te treden met Erhan.
 
Stand up Comedian Erhan Demirci groeide op in Ham en trok op zijn 20ste naar Brussel. Als zoon van een Turkse mijnwerker experimenteerde hij al met comedy tijdens zijn studentenjaren. Zijn finaleplaats op de Culture Comedy Award 2009 en de juryprijs van de 123 Comedy Award 2010 maakte van hem een grote belofte. Die maakt hij nu waar tijdens zijn optredens in theater en op televisie. In zijn acts ontziet Erhan geen enkel onderwerp en noemt hij zich Brusselaar, dan weer Limburger, Turk of Vlaming.
 
In zijn eigen stand-up optredens ontziet deze rasechte gastarbeiderszoon geen enkel onderwerp. Niet alleen politiek en integratie vormen zijn inspiratie, het alledaagse leven van de gemiddelde Belg frappeert hem te meer.
 
Hij is ook geregeld als gastacteur te zien in De Ideale Wereld, werkt als presentatie/moderator en is stemacteur. Zo sprak hij bijvoorbeeld de stem in van het witte opperkonijn Sneeuwbal inde animatiefilm ‘Huisdiergeheimen’.
www.erhandemirci.be

Wanneer

Waar

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Prijs

€6.00

Deel deze pagina