les-miserables.jpg

Openingsfilm Filmfestival van Gent en de prijs van de jury in Cannes!
Regisseur Parijzenaar Ladj Ly verfilmt de  gewelddadige confrontaties tussen jongeren en de politie uit de verpauperde achterbuurt waarin hijzelf is opgegroeid.
Hij toont  de kijker dat de klassenstrijd waar Hugo over schrijft, vandaag nog steeds brandend actueel is.

Politieagent Stéphane (Damien Bonnard) heeft er geen idee van hoe het er dagelijks aan toe gaat in de Parijse banlieuegemeenten totdat hij in het antimisdaadkorps van Montfermeil terechtkomt. Samen met zijn ervaren collega’s Chris (Alexis Manenti) en Gwada (Djibril Zonga) probeert hij het geweld in Montfermeil te onderdrukken. Al gauw ondervindt Stéphane hoe vijandelijk de lokale bendes tegenover elkaar en de politie staan. Op een dag filmt een drone een arrestatie die uit de hand loopt. Deze beelden dreigen de malaise van deze Franse achterbuurt aan het daglicht te brengen.

Ly's speelfilm is gebaseerd op zijn gelijknamige kortfilm uit 2017. Objectief over Montfermeil rapporteren - Ly is ook documentairemaker - is een rode draad doorheen Ly’s carrière. In ‘Les Misérables’ brengt Ly verschillende etnische en sociale groepen in beeld zonder dat hij poogt hen in een goed daglicht te stellen. Anderzijds wordt ook geen enkele partij zwart gemaakt.

Waar

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Prijs

€6.00

€ 5 korting

Organisatie en contact

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Deel deze pagina