theater-zwins-foto-5-lr.jpg

Een varkenshouderij. Twee vrouwen op de dorpel. Of staan ze met hun rug tegen de muur? “Er is maar één weg en ’t is vooruit, ’t zijn maar de kiekens die achteruit scharten. Tegenslagen heb je overal, een boer spartelt alleen wat langer dan een ander.” Smakelijk fileren ze hun biotoop en de industrie errond. Ze wroeten zich door een stal vol regels, papieren en perceptie, en natuurlijk varkens, voeders en stront. Maar ze houden zich trots recht, met een ziel voor de stiel.

Theatermakery Het Eenzame Westen ging de boer op en interviewde verschillende betrokkenen uit de varkenssector. Dat rijke materiaal vormt de basis voor deze tragikomische voorstelling, verstaanbaar tot ver buiten het Zwevegemse grondgebied.

Geïnspireerd door Truus en Connie, uit het tweeluik Varkens/Boeren van Johan Simons, Tom Blokdijk, Lex Bohlmeijer (Zuidelijk Toneel, 2001).

Met: Janne Desmet & Lien De Graeve (spel en tekst), Tom Ternest (regie, tekst en interviews), Jan Deloof (taalcoach), Lara Taveirne (tekstcoach), Anne Demeere (kostuums), Piet De Doncker (scènebeeld), Jarne en Ruben Rigole (muziek), Benjamin Boutreur en Kaspar Schellingerhout (coach muziek), Lorin Duquesne (ontwerp licht en geluid), Evy Vancalbergh (zakelijke leiding en productie), Greet Pattyn (affichebeeld en grafische vormgeving) - In coproductie met de gemeente Zwevegem, met de enthousiaste medewerking van amateurgezelschappen Klakkeboem en Deugd&Vreugd en tal van andere Zwevegemse amateurspelers en vrijwilligers. Met dank aan: gemeente Zwevegem, familie Vanhemmens Spincemaille, cc Middelkerke, De Spil, Het Nieuwstedelijk, Victoria de Luxe en natuurlijk alle geïnterviewden!

Inleiding: 19u30 verzorgd door germanist Stefan Vancraeynest (o.v.b.).

Er kunnen momenteel enkel tickets aangekocht worden voor voorstellingen en films in het aanbod van het najaar (tot Nieuwjaar). 
Reserveren doe je best on-line en met je bubbel (achteraf mensen toevoegen aan je reservatie is niet mogelijk!). Doordat we overgeschakeld zijn naar een gebruiksvriendelijker ticketsysteem zal er opnieuw geregistreerd moeten worden. Dit doe je automatisch door de aankoopstappen te volgen. 
Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen: je kan je zitplaatsen niet zelf kiezen dit doet het systeem voor jou via het principe van best beschikbare plaatsen. Je krijgt ook enkel een rijnummer toegewezen om het kruisen van andere bezoekers te vermijden. op deze manier kunnen we de zaal zo veilig mogelijk vullen. 
Een mondmasker dragen binnen het CC is verplicht. Probeer ten allen tijde 1,5 m afstand te houden van de andere bezoekers en onthaalpersoneel van het CC.

Voorjaar 2021 wordt pas in verkoop gezet tegen het einde van het jaar.

 

 

 

Uitvoerder

Het Eenzame Westen

Wanneer

vrijdag 13 november 2020 van 20:15 tot 22:00

Waar

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Prijs

€17.00

€ 15 korting
Prijzen onder voorbehoud!

Organisatie en contact

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Deel deze pagina