het-kwartier-fabuleus-446.jpg
Erbij horen of niet. Aanpassen of niet. Wat is normaal? En wie bepaalt de norm?
 
‘Het Puin van Eden’ is een beeldende onemanshow voor tieners over de pijn van het geen-kind-meer-zijn. Inspiratiebron én doelgroep zijn die jongeren voor wie het onbekommerde spelen stilaan naar de achtergrond verdwijnt. In de plaats komt een ingewikkeld spel van sociale verhoudingen. Een spel dat niet meer stopt wanneer de schoolbel gaat en dat meedogenloos inzoomt op alles wat ‘raar’ is. ‘Het leven van een loser’ meets ‘Adrian Mole’.
 
‘Het Puin van Eden’ is een theaterproductie over de overgangstijd van kind naar jongere, een nieuwe productie van Freek Mariën en Carl von Winckelmann. Mariën en von Winckelmann schrijven en regisseren samen en onderzoeken samen met twee rasperformers – Wanda Eyckerman en Arend Pinoy - hoe mensen omgaan met vreemdheid en hoe we er alles voor over hebben om zo normaal mogelijk te zijn.
 
‘Het Puin van Eden’ draait om twee –voormalig- beste vrienden. Ergens in een pijnlijk verleden zijn ze onoverbrugbaar uit elkaar gegeroeid, maar plots kijken ze elkaar weer in de ogen. Er ontstaat een onhandig pingpong tussen het nu en het verleden. Erbij horen of niet. Wat is normaal? En wie bepaalt de norm? Op die breuklijnen ontvouwt zich een herkenbaar verhaal over een hechte band die op de proef wordt gesteld door een oordeel van buitenaf, waaraan doorheen de voorstelling ook het publiek medeplichtig wordt.

Wanneer

Waar

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Prijs

€7.00

Deel deze pagina