matinee - Johan Verminnen - Verminnen 70

Eén van Vlaanderens grootste liedjesschrijvers en zangers die terugblikt op een succesvolle zangcarrière van maar liefst meer dan vijftig jaar!

“Toen ik in 1969 Laureaat werd van de ‘Ontdek de sterwedstrijd’ van de toenmalige B.R.T vermoedde ik niet dat ik aan een zangcarrière van meer dan vijftig jaar begon met vallen en opstaan. Na een hint van Will Tura belandde ik in de bekwame handen van producer Jean Kluger. Hij leerde mij alle knepen van het vak en begeleidde mijn loopbaan meer dan vijftien jaar. Waarna ik mijn eigen weg insloeg. Bekende nummers als: ‘Brussel’, ‘Bar tropical’, ‘Rue des Bouchers’, ‘k Voel me goed’ en ‘Laat me nu toch niet alleen’ getuigen van die vruchtbare periode. Achteraf kwamen er nog vele bekende liedjes als: ‘Mooie dagen’, ‘Paulien’, ‘Madeleine la Marollienne’, ‘Zingen tot morgenvroeg’ en vele andere mijn repertoire versterken.

Vele grote muzikanten passeerden de revue in mijn begeleidingsgroepen. Ik citeer enige talentvolle namen, die hiervan ooit deel uitmaakten: Raymond van het Groenewoud, Koen Debruyne, Tars Lootens, Jean-marie Aerts, Jean Blaute, Leo Caerts, Bert Candries en nog zovele anderen. Ik ben ze allen dank verschuldigd!
Tournées langs grote en kleine zalen van het land confronteerden mij met een enthousiast publiek, dat mij trouw bleef tot op de dag van vandaag. Terwijl de tijd mij langzaam inhaalt doet het deugd om even achterom te kijken. Ik doe dat met een box met zeventig liedjes en een dubbele vinyl, die mij doet terugdenken aan hoe het ooit begon.
Al die recht uit mijn hart geschreven liedjes vertellen mijn verhaal, ons verhaal!”
Johan Verminnen

Met een kopje koffie en gebak tijdens de pauze.

Waar

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Prijs

€20.00

€ 18 korting

Organisatie en contact

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Deel deze pagina