muziek - Ron De Rauw (c) Els Van Bosbeke

Première – CD voorstelling

Ron De Rauw is bij het grote publiek bekend als Hans uit de Eén-serie ‘Dertigers’ maar de voorbije decennia maakte hij furore op vele theaterpodia in binnen- en buitenland met o.a. Jummoo en als acteur in diverse tv-reeksen.

Recent bracht Ron twee duetten uit. Samen met Ellen Verest – Ron zijn tegenspeelsters in de serie ‘Dertigers’ – zong hij het vrolijke ‘Veel liever’. Voor ‘Prinsessen Koningin’ dook Ron de studio in met acteur Ben Segers. Beide nummers zullen terug te vinden zijn op het eerste Nederlandstalige album van Ron De Rauw: ‘Zo stroomt mijn bloed’.

De titel doet vermoeden dat Ron terugblikt op een boeiend leven met eigenzinnige keuzes en unieke verhalen. Zijn vader doorkruiste de wereldzeeën op ‘De Kamina’, in ‘Het Manneke’ vertelt hij op een schattige manier over hoe hij als kind aan de dood ontsnapte, ‘De Zwervers’ gaat over een lang verloren vriendschap, in ‘Voorlopig’ maakt hij de som van wat geweest is. Maar Ron is vooral een man die de liefde en het plezier omarmt en dat is te horen in ‘Het Leven’, ‘Hing jij in de lucht’ en in het hilarische ‘Alles op ’t gemak’ waar het podiumbeest in hem naar boven komt. Zijn meest persoonlijke songs zijn misschien wel ‘Rémi’, waarin hij zijn eerste kleinkind verwelkomt, en ‘Zo stroomt mijn bloed’. In dit titelnummer ontvouwt Ron wie hij werkelijk is, rauw en zacht tegelijk. Als bonus op het album: ‘Neem me mee’ en ‘Als Heimer komt’, beiden songs uit de theatervoorstelling over Alzheimer.

Ron wordt live begeleid door Trui Amerlinck (contrabas), Wouter Van Tornhout (drums en percussie), Peter Merckx (klarinet en sopraansax) en Ruben Schelstraete (accordeon en bandoneon).

Waar

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Prijs

€17.00

€ 15 korting

Organisatie en contact

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Deel deze pagina