das-schweigende-klassenzimmer-_4218a83b11.png

Duitse film: 1956. Tijdens een bioscoopbezoek in West Berlijn zien de Oost-Duitse scholieren Theo en Kurt beelden van de Hongaarse opstand. Diep geschokt willen ze hun medeleven betuigen met de slachtoffers. Ze overtuigen de hele klas om op school een minuut stilte te houden.

Dit simpele gebaar zet het politieke establishment in rep en roer. De Minister van Onderwijs heeft het over een ‘contrarevolutionaire actie’ en eist dat de aanstoker zich bekend maakt. Alle klasgenoten blijven solidair - geen klikspanen! - al heeft dit ernstige gevolgen voor hun verdere leven.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tegen de achtergrond van de grote omwentelingen van de Koude Oorlog, steekt de wilskracht van jonge mensen een stok in het politieke raderwerk. Samenhorigheid als wapen tegen de onderdrukking. Soms is stilte het luidste protest!

Thema’s: burgerzin, conflicthantering, gezin en familie, identiteit (ik en de wereld), onderdrukking, onderwijs, oorlog, politiek, vriendschap en liefde, waar gebeurd

Wanneer

dinsdag 19 januari 2021 van 10:00 tot 11:51
dinsdag 19 januari 2021 van 14:00 tot 15:51

Prijs

€5.00

Deel deze pagina