parasite-2.jpeg

Met een precies gevoel voor setting ensceneert Bong Joon-ho een treffen tussen de boven- en onderlaag van de Zuid-Koreaanse maatschappij.

Een gezin dat in hun kelderwoning ‘parasiteert’ op de wifi uit de buurt en pizzadozen vouwt tegen een hongerloon, infiltreert stap voor stap de villa van de rijke familie Park.
Zodra would-bestudent Ki-woo met een vals universiteitsdiploma de ommuurde tuin binnenstapt om zich te presenteren als tutor Engels voor de tienerdochter van het gefortuneerde gezin, bevindt hij zich in een andere wereld dan het souterrain waar dronken passanten regelmatig voor het raam urineren.

Ietwat onwennig begeeft Ki-woo zich in de modernistische woonst, waarin luxueuze gadgets het lege leven niet kunnen verdoezelen.

PARASITE is een systemische analyse van materialisme. Een hyperkapitalistisch bestel zet elk individu ertoe aan om van de ander te profiteren. Op de klassenstrijd, waarvoor een besef van gedeelde bezorgdheid nodig is, volgt vooral nog een strijd om moraliteit: het streven naar bezit volstaat niet en finaal staat het samenleven als familie op het spel. (bron: Filmmagie)

 

Wanneer

dinsdag 10 november 2020 van 09:30 tot 11:45
dinsdag 10 november 2020 van 13:30 tot 15:45

Prijs

€5.00

Deel deze pagina