10959-belle-cineart-def

De filmclub is gratis. Iedereen tussen 12 en 15 jaar is welkom! Vergeet je niet op voorhand in te schrijven.

In Hamme hebben we ons eigen Filmfestival én onze eigen FilmClub! Daarin trekken tieners op ontdekkingstocht naar de wondere wereld achter het grote scherm. We komen maandelijks samen, bekijken een film uit de selectie van JEF én bespreken nadien de bedoelingen van de regisseur, de keuze van acteurs, en nog zoveel meer.
Uiteraard met snack en drankje!

Maar er is meer. Iedereen krijgt een leuk filmdagboek, we betrekken de filmclubbers bij de organisatie van ons JEF festival en indien mogelijk gaan we op uitstap!

Wist je trouwens dat JEF hét platform voor jeugdfilm in Vlaanderen is? Hun team maakt telkens een uitgekiende selectie aan waardevolle films, weg van eender welke Hollywood-franchise of platte commerce. Laat dat echter niet afschrikken, het zijn stuk voor stuk pareltjes.

Ben je overtuigd? Schrijf je hier in of stuur als de bliksem een mailtje naar info@jantervaert.be.


18.00u - 19.00u | Tekeninstuif manga en sushi tasting
Leer aan de hand van een stappenplan de eerste beginselen van manga* tekenen. Een hongertje tijdens het tekenen? Geen nood, wij voorzien een overheerlijke sushi tasting, mmm!
*Manga is het Japanse equivalent van het stripverhaal. Manga's worden vaak verward met anime. Het verschil is dat een manga een strip is en een anime een tekenfilm.

19u – 21.15u | openingsfilm BELLE
mamoru hosoda | japan | 2021| animatiefilm | nederlands ondertiteld
Suzu is een verlegen middelbare scholiere die in een landelijk dorp woont. Jarenlang was ze slechts een schaduw van zichzelf. Maar wanneer ze "U" betreedt, een enorme virtuele wereld, ontsnapt ze in haar online persona als Belle, een wereldwijd geliefde zangeres. BELLE is een visueel verbluffende film.

 

21.15u – 21.45u | FilmClub bijeenkomst met interessante filmbabbel

Wanneer

zaterdag 7 oktober 2023 van 18:00 tot 21:45

Waar

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Prijs

Gratis

Deel deze pagina