The Chachas - Dans met mij tot morgenvroeg

‘Dans met mij tot morgenvroeg’ is het ultieme eerbetoon aan die muzikanten die Vlaanderen in de 2de helft van de 20ste eeuw hebben leren dansen en iedereen zoveel plezier bezorgden.

Karel Michiels is verteller van dienst. Hij is de auteur van het boek ‘De gouden jaren van de balorkesten. Dans met mij tot morgenvroeg.’

De jaren vijftig, zestig en zeventig. Toen mensen nog een hele nacht gingen dansen op livemuziek! In ieder dorp, elke stad waren er orkestjes. Muzikanten waren het hele weekend onderweg om ergens met toewijding en vakmanschap een bal te spelen. Ze speelden niet alleen alle hits van hun generatie, maar via de komst van de radio en jukebox maakten ze ook kennis met rock-‘n-roll en Angelsaksische pop. In de jaren 80 met de opkomst van Deejays verdwenen helaas de balorkesten. De beste muzikanten vonden onderdak als backing- of begeleidingsmuzikant van bekende soloartiesten.
Maar nu is het balorkest weer helemaal terug met The Chachas. Deze fenomenale band is samengesteld uit muzikanten die in een (ver) verleden zelf alle baancafés, casino’s, chique hotels, theaterzalen afschuimden met hun orkestjes.  
The Chachas hebben honderden liedjes op het repertoire staan, in alle mogelijke ritmes, stijlen en genres zoals polka’s, walsen en evergreens. Of het nu een nummer van Tom Jones, Will Tura, ABBA of  Jerry Lee Lewis is, ze spelen de pannen van het dak met als enige doel u een namiddag lang op de dansvloer te houden! 
Herbeleef samen met The Chachas de sfeer en het dansplezier van de balorkesten. 

Zonder koffie en gebak, maar mét bonnetje voor een lekker drankje aan de bar!

Wanneer

donderdag 16 februari 2023 van 14:00 tot 17:00

Waar

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Prijs

€18.00

€ 16 (korting)

Organisatie en contact

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Deel deze pagina