othello_24-kopie-2.jpg
‘Othello’ (1604) is één van Shakespeare’s meest opgevoerde stukken. Het verhaalt over mensen die dicht bij mekaar staan: vader en dochter, man en vrouw, vrienden, soldaatkameraden... Mensen die mekaar graag zien maar wanneer racisme, ambitie en jaloezie opduiken, zijn dat de mensen die mekaar ook het hardst kunnen kwetsen.
 
De duivel in het wijwatervat is Jago (Daan Hugaert), deeerste man aan de zijde van generaal Othello (Maarten
Goffin). Wanneer Jago zich om verscheidene redenen gepasseerd voelt, ontbindt hij al zijn demonen. Hij construeert een Toren van Babel van leugens en bedrog. Hij is de architect van een meesterlijke intrige. Dit met desastreuze gevolgen. Door zijn gestook en gepook moet en zal Othello vallen en in die val sleurt hij alles en iedereen mee. ‘Othello’ is een rijk verhaal dat iedereen aangrijpt.
 
Theater van de Toekomst zet het op de planken in een nieuwe, heldere vertaling, in een bewerking die niets afdoet aan de kracht van het origineel. Integendeel, met een gebalde cast (5 acteurs nemen alle rollen voor hun rekening) en gebracht in 75 minuten komt de essentie nog dwingender en wervelender tot haar recht. Het is intrigerend om mee te maken hoe snel liefde kan omslaan in haat, vriendschap kan kantelen naar verraad. Met stuk voor stuk personages die aan je blijven plakken, met stuk voor stuk daden die niemand koud laten.
 
Met: Daan Hugaert, Maarten Goffin, Reinhilde Van Driel, Jonas Van Thielen en Jolijn Antonissen. Regie: Dirk De Keyzer. Soundtrack: Stefan Wellens

Waar

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Prijs

€6.00

Deel deze pagina