theater-theaterdetoekomst-romeoenjuliahr.jpg
Romeo & Juliet en Shakespeare, je spreekt ze uit in één adem, ze zijn onafscheidelijk. Het één kan niet zonder de ander, de ander niet zonder het één.
 
Shakespeare schreef met het stuk dan ook de meest onsterfelijke en universele noodlotstragedie ooit. Van 1595 tot op de dag van vandaag weet ze harten te veroveren, te doen stilstaan zelfs.
Romeo en Julia heeft dan ook alles in zich wat een topstuk moet hebben: humor, romantiek, geweld, seks en poëzie. Onze versie is er één met veel respect voor het origineel in een meermaals geprezen eigen vertaling en bewerking.
 
Onze ijzersterke cast met oa. Joren Seldeslachts (Europa in de Herfst, Spitsbroers, Beau Séjour…), Jonas Van Thielen (Vuur, Ten Oorlog…) en Reinhilde Van Driel (Buiten de zone) als oa. de Min, slaat gensters. Samen met de innemende Astrid Annicaert brengen zij: The Most Excellent and Lamentable Tragedy of Romeo and Juliet from William Shakespeare.
 
De toon wordt van meet af aan gezet en het concept slaat meteen aan. Het publiek wordt verdeeld in twee groepen, de ene groep zit in de zaal kijkend naar de scène, de andere groep op scène kijkend richting zaal. 2 publieken, 2 families, de ene de Capulets, de andere de Montagues, beide op voet van oorlog . Daartussenin wordt er gespeeld en hoe! Het publiek hangt aan de lippen van de spelers, alle rol -en kostuumwissels gebeur en onder de ogen van de toeschouwers. De betrokkenheid van de mensen vergroot, het werkt allemaal zeer aanstekelijk èn op de lachspieren!
 
In onze ‘Romeo en Julia’ geen effecten en geen gedoe maar wel lekker morrelen aan theatercodes, goed wat schmieren, gevaarlijk zàlig poëtisch gaan en spelen, spelen en nog eens spelen dat het zweet en de stukken er vanaf vliegen, pure Shakespeare dus!
 
4de, 5de en 6de jaar SO 
 

Waar

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Prijs

€7.00

Organisatie en contact

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Deel deze pagina