un-sac-de-billes-59046-600-600-f.jpg
Deze film is gebaseerd op de oorlogsherinneringen van Joseph Joffo, die hij neerpendein de bestseller ‘Een zak vol knikkers’ een boek dat in veel Vlaamse scholen op de lectuurlijst staat.
 
Tijdens de laatste oorlogsjaren trachten twee joodse broers Maurice en Joseph uit de klauwen van de Duitse bezetter te blijven.Op hun tocht door Frankrijk moeten ze meer dan eens hun identiteit verloochenen en herhaaldelijk scheelt het niet veel of ze worden op transport gezet, wat een gewisse dood zou betekenenin een concentratiekamp. Dankzij een ongelofelijke dosis intelligentie, moed en vindingrijkheid pogen ze te ontsnappen aan de vijandige bezetter en weer verenigd te worden met hun familie.
 
Regisseur Christian Duguay koos ervoor om het verhaal te vertellen vanuit het perspectief van de jonge Joseph, waarbij emotie en herkenbaarheid duidelijk voorrang krijgen op historische gebeurtenissen. Ondanks het ernstige thema heeft deze film nog het meest weg vaneen avonturenverhaal.
 
De maker die we ook kennen van ‘Belle et Sébastien’, ‘l’Aventure continue’ haalde opnieuw de filmische trukendoos boven en maakte er du grand cinéma van.
Frans gesproken, naar het boek van Joseph Joffo.

Wanneer

Waar

CC Jan Tervaert

Kaaiplein 34
9220 Hamme

Prijs

€5.00

Deel deze pagina