Wie graag een voorstelling van het CC bijwoont, heeft een Covid Safe Ticket en draagt een mondmasker. Ook na het plaatsnemen in de zaal blijft het mondmasker op!
 

Iedereen boven de 12 jaar krijgt een geldig Covid Safe Ticket in een van de volgende situaties:

  • Je bent in het bezit van een  vaccinatiecertificaat: je bent minstens 2 weken volledig gevaccineerd.
  • Je hebt een  herstelcertificaat  van minder dan 6 maanden.
  • Je hebt een  PCR-test  laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen.

 

Waar kan ik het Covid Safe Ticket aanvragen? 
 
  • Het CST/certificaat is digitaal opvraagbaar via de  CovidSafeBE-app (mobiele app)  en op websites zoals   Mijn Burgerprofielmijngezondheid.be  of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde  digitale sleutel  (bijvoorbeeld itsme).
  • Het CST/certificaat voor vaccinatie kun je op vraag per post toegestuurd krijgen. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Je contacteert hiervoor de Helpdesk op het nummer 078 78 78 50 (9 tot 19u op weekdagen). Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar jouw eBox, deze moet dan wel  geactiveerd zijn.
 
Het Covid Safe Ticket werkt op dezelfde manier als het Europees coronacertificaat met dezelfde QR-code. Indien je reeds beschikt over dit certificaat, hoef je dus geen bijkomend document aan te vragen.