6
feb
2023

Ben je geboeid door religieus erfgoed in de streek? Wil je graag bijleren over welke schatten er zich allemaal in een kerkgebouw bevinden? Werk je graag in een team en kan je je een halve of hele dag in de week vrijmaken? Dan zijn wij op zoek naar jou, lees zeker verder!

Een inventaris is de basis van een goed behoud, beheer en goede ontsluiting van een collectie. Samen met de kerkfabrieken en vrijwilligers streeft de erfgoedcel van Dijk92 er naar om een inventaris te maken voor alle kerken in de regio. En de Sint-Pietersbandenkerk in Hamme staat als volgende op het programma!

Bij de opmaak van een inventaris komen verschillende taken kijken en dat kunnen wij niet alleen. Daarom zijn wij op zoek naar helpende handen die zich hiervoor willen engageren.

Je zal deel uitmaken van een vaste en enthousiaste ploeg vrijwilligers die wekelijks op een af te spreken moment samenkomt om alle objecten uit de collectie van de Sint-Pietersbandenkerk in Hamme te nummeren, meten, beschrijven en fotograferen. De collectie wordt daarna ook digitaal verwerkt in een databank. Dat kan na onderling overleg een halve dag of een (korte) hele dag zijn (bv. van 10.00u-16.00u). Voorkennis is niet vereist, je krijgt de nodige informatie en begeleiding. Een gezonde dosis leergierigheid en enthousiasme vinden we belangrijker!

Aanbod:
- Achtergrondinformatie en persoonlijke begeleiding, inclusief handleiding.
- Unieke ervaring om deze kerkcollectie achter de schermen te leren kennen.
- Je leert op korte tijd heel wat bij over behoud en beheer van collecties.
- Je leert gelijkgestemde erfgoedliefhebbers kennen!
- We kunnen je geen vergoeding geven, maar de erfgoedcel legt haar vrijwilligers graag in de watten! We werken in een informele sfeer met de nodige ruimte voor koffie, koekjes en een fijne babbel.
- Je wordt uitgenodigd voor onze activiteiten zoals de jaarlijkse uitstap samen met alle vrijwilligers.

Heb je zin gekregen om bij te leren en wil je deel uitmaken van ons team vrijwilligers? Stuur dan een mailtje naar Veerle via veerle@dijk92.be

DIJK92-helpende-handen-foto

Deel deze pagina